SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN 10 TEMEL ÖNERİ !!! :)

Selam güzeller nasılsınız :) Ben bugun tornavida yerine kullanilan meyve bicagi gibiyim; cok amaçlı .. :) :) 
Durun önce bi reklam fotosu koyayim yahuu , şimdi reklamlar :)




Hehh ! :)
Bugün sizler için, çoğunuzun bildiği fakat belki bir kaçını es geçtiği veya bu konuda pek bilgisi olmayan arkadaşlar için özellikle cilt sağlığı konusunda naçizane birkaç tavsiyede bulunacağım :)
Çok garip ve uzun bi cümle oldu toparlayamadım ama siz anladınız beni :):)
Hadi o zaman madde madde başlayalım :)

1) Yüzünüzü her daim temiz tutmaya özen gösterin. Eger cildinizi temiz tutamıyorsanız, saglıklı bir cilt beklentiniz ne yazık ki hüsranla sonuclanacaktır.
2) Eger makyaj yapan biriyseniz, günlük kullanımda fondoten tercih etmeyin. BB ve CC kremlere alışmaya çalışın. Alıştıktan sonra zaten fondotenlerden uzak duracaksınız :) Özellikle dogal içerikli BB veya CC kremler kullanmaya özen gösterin.
3) Banyo sonrası, cildin temizlenmeye en müsait oldugu zamandır. Bu zamanı ziyan etmeyin ve yarım saatinizi cildinize ayırın. Siyah noktalarınızı nazikçe temizleyerek başlayabilirsiniz. Eger elinizle (manuel heheeh) sıkmak isterseniz tırnaklarınızla çok temas ettirmemeye çalışın ve siyah noktalarınızla asla inatlaşmayın. Bu durum cildinizde izlere,oyuklara ve yaralara sebep olabilir. İki parmağınızla nazikçe sıkarsanız büyük çogunlugu zaten çıkacaktır. Ama ben sıkmakla ugraşamam derseniz, kozmetik magazalarında satılan siyah nokta temizleme bantları isinize yarayacaktır. Ben Gratis'lerde satılan Cettua markasını kullanıyorum, tercih size kalmış ... ;) ufak bir temizlik işleminden sonra etkili bir maskeyle cilt bakımınızı sonlandırabilirsiniz ;)
4) Sabah uyanınca yüzünüze buz sürmeyi denediniz mi hiç ? :)
Denemediyseniz veya bunu ilk kez duyuyorsanız hemen kulak verin bana :) Akşamdan su+gülsuyu karışımını ( miktarlarını göz kararı ayarlayabilirsiniz, ikisi de zararsız sıvılardır ) bildiğimiz buz kalıbına döküp buzluga atıyoruz. sabah uyandık gerindik esnedik falan filan, dogruca kendimizi mutfaga atıyoruz :) hemen buzluktaki o buz kalıbından bir küp buzu alııııp yüzümüzde gezdiriyoruz :) tabi bunu her sabah alışkanlık haline getiriyoruz. Bunun sonucunda noluyo ? Gözeneklerimiz küçülüyooooo :) Olleeeyyy :)
5) Yastık kılıfınızı sık sık değistirin arkadaşlar. Evet bu konu önemsiz görünen önemlilerden :)
Cildimizi ne kadar temizlersek temizleyelim, geceleri terliyoruz falan filan, hem de yüzümüzde kalan kir yağ vs. hep o yastık kılıfında kalıyor. Ertesi gün tekrar o yastıga başınızı koydugunuzda cildiniz ne kadar temiz olursa olsun, yastık kılıfındaki kirler yaglar cildinizle birebir temasa geçiyor. Bu konuyu es geçmeyelim aman ha. Sık sık degiştirelim yastık kılıflarımızı.
6) Yüzünüze dokunmaktan vazgeçin. Bu maddeyi ben de uygulayamıyorum evet malesef yüzüne çok dokunan biriyim ama siz yapmayın bunu :) yüzünüze dokunmayın. Dısardayken ellerimiz çok kirleniyor. çok çok kirleniyor. o ellerle yüzünüze dokundugunuzda yüzünüz ne kadar korumalı olursa olsun bakteriler engel tanımıyor biliyorsunuz, Allah muhafaza cildiniz için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ha bi de bi yere dalıp yüzünüzdeki sivilceyle oynamak falan, yapmayın bunları anacım :)
7) Yüzünüzü sabunla yıkamayın. Yıkama jelleri kullanın. Ben çookk sabun kullandım kızlar ama emin olun ne kadar kaliteli olursa olsun cildi kurutuyor. Sabun yerine cildinize uygun yıkama jelleri    
kullanın. Hemen her markanın yüz yıkama ürünü mevcut. Cilt tipinize,hassasiyetinize,bütçenize uygun olan bi tanesini alın kullanın. Ben essence kullanıyorum, yüzümü yumuş yumuş yapıyo :)
8) Yüzünüzü yıkadıktan sonra bez,dokuma,kumaş havlularla değıl de, tek kullanımlık kağıt havlularla kurulayın. Hem de bunu silerek değil de, tampon hareketlerle, bastırıp çekerek yapın. Biliyorsunuz ki cildimizin de suya ihtiyacı var. Bu yüzden yüz yıkama işleminden sonra cildinizi hafif nemli bırakmaya özen gösterin. Tüm suyu hüpletmeyin. :)
9) Eğer benim gibi tonik olarak gül suyu tercih edenlerdenseniz, satın alırken, "içilebilir" olmasına dikkat edin. Sebzelerinizde kullanabilirsiniz vs. gibi yazılar varsa hah işte onlardan alın. bir de kızlar marketlerde 1 liraya bile gülsuyu satılıyor yahu aman deyim onları almayın. 1 liraya satılan gülsuyu cildinize yarar degil zarar verir. Yüzünüze bu kadar ucuz ürünler uygulamaktan kaçının,bilindik markalar tercih edin. Ben Bebak gülsuyu kullanıyorum ama Rosense gülsuyunu da deneyecegim çok övgüler okudum :)
10) Gün bitiminde makyajınızı mutlaka temizleyin ve bu işlemi yaparken tembellik yapmayın, suyla temasa geçin :) Silip de yatmayın öyle. Ha bu arada benim eskiden cahillikle yaptıgım gibi asla makyajınızı ıslak mendille silip yatmayın. yıkama öncesi kabasını almak için kullanabilirsiniz amenna. Ama sakın iki mendille silip temizlendi diye uyumayın. Makyaj temizleme suları kullanin. Ben Garnier kusursuz makyaj temizleme suyu kullanıyorum mesela. Neyse konumuza dönelim, efenim dediğim gibi yüzünüzün iyice arınmasını istiyorsanız yüzünüzü foşurt foşurt yıkamanız lazım. Yukarıda bahsettiğim yüz yıkama jelleri burada size yardımcı olacaktır. Hem daha az kaş kirpik dökülmesi yaşayacaksınız,hem de daha temiz bir cildiniz olacak. Temizliğin ardından tonik kullanmanız tavsiyemdir. Dediğim gibi ben her zaman gül suyundan yanayım. Son olarak da cildimizi nemlendirmeyi unutmayalım güzeller :)

Benim naçizane önerilerim bu kadardı, ilerleyen günlerde devamı gelebilir (tabi begendiyseniz). Uzun bir yazı oldu, sabredip sonuna kadar okuduysanız bravo diyorum ve çok çok teşekkür ediyorum arkadaşlar :) Umarım faydalı bir yazı olmustur sizin için. Başka yayınlarda görüzmek üzere, sağlıklı,bakımlı ve mutlu günlerrrr ... :)

2 yorum:

  1. Evet tüm bunları yaparak ekonomiye can verin :) Siz bir ay boyunca tüm bu makyaj ve özellikle makyaj temizlik parası için mi çalışıyorsunuz acaba. Yazık doğal güzellik diye bir şey var tamam doğal olun dediysek bıyık bırakmayın ama bu kadar da abartmayın yahu yazıktır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet makyaj pahali fakat temizligi oyle degil veyselcim tüm imkanlar yeterli temizlik icin ;) hem herkesin zevk aldigi seyler farklidir yani laf ettirmem icimdeki makyaj sevdasina ❎ :):)

      Sil